Tina Buchholtz

Sanger, komponist, forfatter, underviser

Aktiviteter


Tina går ikke af vejen for den ene dag at synge med børn i skoler og institutioner for den næste dag at stå på Store Scene i Musikhuset, Aarhus. Udover, i mange år at være underviser på universitetet, musikkonservatorierne i Århus, Aalborg og Odense, har hun været idégrundlægger, medvirkende, og stået i spidsen for adskillige musikalske projekter. Læs om nogle af Tina's aktuelle aktiviteter.


Photo
Svanesøen

Musical, fortælleteater og korsuite.

I 1877 tog Tchaikovsky fat i det gamle russiske eventyr om svaneprinsessen og skrev en vidunderlig ballet; Svanesøen. Det er en skøn fortælling om kampen mellem det gode og det onde og om det evige emne kærlighed.

I nærværende udgivelse har jeg taget fat i denne klassiker og bearbejdet eventyret og skrevet nye sange, der kan opføres af børn og unge enten som musical eller korsuite eller en kombination af disse.

I stykket farer nogle spejderbørn vild og må overnatte ved en skovsø. De oplever denne nat eventyret om prinsessen Odette, der af grev Raben forvandles til en svane. Kun om natten har hun menneskeskikkelse. Den unge prins Sigfred forelsker sig i hende. Spejderbørnene hvirvles nu ind i handlingen og efter nogle forvekslinger mellem Rabens datter Odile og Odette får de unge mennesker hinanden. Spejderbørnene bliver fundet og stykket slutter med et smil på læben.

Materialet er tilrettelagt, så det kan fungere som musical, fortælleteater og korsuite, idet der både er manus med replikker, sangtekster og regibemærkninger samt tekst til fortælleteater/korsuite. Til sangene er der lavet små lette korarrangementer.

Musikken tager udgangspunkt i vores danske sangtradition med afstikkere til pop, blues-rap, gospel og latin.

Musicalens varighed: ca 50 minutter

Sangtitler:

  1. I et eventyr                       
  2. Sommer solskinsregn        
  3. En blinkende stjernehær   
  4. Hof-polka                            
  5. Ragnarock-rap                    
  6. Slip glæden fri                   
  7. Kærlighedens vind            
  8. Det må være kærlighed     
  9. Følg dit hjerte   

BOG/CD kan købes hos Tina Buchholtz eller Dansk Sang


Logon