Tina Buchholtz

Sanger, komponist, forfatter, underviser

Aktiviteter


Tina går ikke af vejen for den ene dag at synge med børn i skoler og institutioner for den næste dag at stå på Store Scene i Musikhuset, Aarhus. Udover, i mange år at være underviser på universitetet, musikkonservatorierne i Århus, Aalborg og Odense, har hun været idégrundlægger, medvirkende, og stået i spidsen for adskillige musikalske projekter. Læs om nogle af Tina's aktuelle aktiviteter.


Korudvikling
Korudvikling

Mangler koret inspiration til et fælles korudtryk/fortolkning af sange, eller trænger det til at vide mere om korisk stemmelægning, mikrofonteknik, vejrtrækning og performance? Eller bare et indspark til at frigøre mere energi? "Komme mere udover rampen?" Så er Tina Buchholtz et oplagt valg!

Tina holder ofte workshops tilpasset det enkelte kor og/eller kor-solister, der lige vil have lidt hjælp for at det gør op i en højere enhed, eller opleve hvordan det er, pludselig at skulle træde ud af koret og tage plads som solisten på scenen.

Korisk sangteknik
Tina har støttet mange kor i at udvikle deres fælles sangteknik baseret på simple øvelser der med det samme giver lydhøre resultater herunder:

Siden 1990 har Tina Buchholtz været brugt som underviser/vejleder på konservatorierne i Århus og Aalborg i bl.a. korledelse, samt instruktør på adskillige korstævner, festivaler og workshops. Her skal specielt nævnes tre år på Danebod Højskole med 4TUNES samt Ry Højskole med Anette Løndal (fra 4TUNES) med gospel på programmet og Aalborgs Rytmisk Korfestival, også med gospel som tema.

Én af deltagerne har skrevet: 

"Det rum af tillid som du skaber, giver håb, tro på og tillid til os selv... du har rørt os indeni - bevæget os på en måde, som gør, at man ikke er den samme, når man forlader Danebod, som da man kom for mindre end en uge siden."

Workshops med JOY
Tina Buchholtz tager ud og instruerer kor i gospel musik , på egen hånd, eller sammen med musikere og/eller sanger fra ensemblet JOY. Vokalarrangementer medbringes til lejligheden og tilpasses den aktuelle stemmefordeling i det lokale (kirke)kor.

Tina Buchholtz har skrevet en del numre, der ligger godt til danske folkekor der ønsker at tage hul på gospelgenren eller få en ny indfaldsvinkel til bl.a. den genre.


Logon