Tina Buchholtz

Sanger, komponist, forfatter, underviser

Tina Buchholtz

Tina Buchholtz

Download CV_Tina_Buchholtz.pdf

Sanger/sangskriver, korleder, kapelmester, underviser, forfatter, instruktør af musicals and shows... Titlerne er mange.

Starten/udgangspunktet for sin karriere begyndte jo allerede som så mange andre musikere i 7 års alderen med undervisning i bl.a. klaver sideløbende med skole og gymnasium.

Senere på universitetet i Århus, hvor hun læste musikvidenskab, dernæst til musiklærer AM på Det Jyske Musikkonservatorium, og siden en række supplerende kurser/seminarier i drama, performance, formidling mv.

Udover, i mange år, at være underviser på universitetet, musikkonservatorierne i Århus, Aalborg og Odense, har hun været idégrundlægger, medvirkende, og stået i spidsen for adskillige musikalske projekter.

Tina er en meget brugt og vellidt instruktør af både musicals, skoleforestillinger og gospelworkshops. Endvidere har hun et omfattende virke som musikpædagog og er ofte brugt som underviser på diverse efteruddannelseskurser.

Tina går ikke af vejen for den ene dag at synge med børn i skoler og institutioner for den næste dag at stå på Store Scene i Musikhuset, Aarhus. Hun synger lige gerne sange fra musicals som My Fair Lady, Chess, Evita m.fl. over svenske viser af Evert Taube til jazz, swing, latin og pop.
Tina har, som et resultat af sin musikalske nysgerrighed, sunget i mange forskellige sammenhænge.

Via sin optræden og ledelse af kor, teambuilding, workshops og undervisning smitter Tina Buchholtz sit publikum og medvirkende med sin engagement og varme, sit humor, og sin store professionalisme.

Mange af Tinas musicals, sange, noder og historier er udgivet og bliver flittigt brugt i skoler, børnehaver, kirker og på musikskoler. Især trilogien om Heksen Esmaralda er populær blandt de 3-9-årige og deres voksne.


Tina Buchholtz bor i Rørth - en lille landsby uden for Århus sammen med sin mand, dirigent Vagn Egon Jørgensen, og deres to piger Tania og Rosa.


Logon