Tina Buchholtz

Sanger, komponist, forfatter, underviser

En heks fylder år!

Esmaralda fylder snart 10 år. At have et alias som Heksen Esmaralda er noget af det dejligste jeg kan forestille mig. Hun har udviklet sig og mig gennem de snart 10 år vi har været sammen om at underholde, synge for og med børn og deres voksne. Esmaralda er kærlig og opfindsom. Hun søger hele tiden venskabet og de løsninger der ligger netop der. Men hun er selvfølgelig også en heks, der som alle andre hekse er lidt selvoptaget. Men hun kunne aldrig - aldrig finde på at drille nogen for blot at gøre dem kede af det. Når hun driller de andre hekse er det egentligt kærligt ment og et forsøg på om ikke at blive venner så i hvert fald at finde en gensidig respekt for hinanden. Og her er musikken unik. Den bygger bro. Giver plads til forskellighed. Giver plads til glæde, sorg, eftertænksomhed, og den giver os en masse energi til fællesskabet.
Heksen Esmaralda fylder snart 10 år. Til efteråret er det 10 år siden at den første bog i trilogien om Esmaralda udkom. Esmaralda tager forskud på sin fødselsdags turné ved nogle koncerter i DR-koncerthuset allerede den 29. maj og igen den 18. juni. Så har omkring 2200 børn været sammen med heksen og forhåbentligt følt sig som en del af et stort musikalsk fællesskab. Jeg glæder mig.

Alletiders Børnekor

Esmaralda fortæller...

Så sætter slutspurten ind på vores store projekt: Alletiders Børnekor 2010.

Det er et stort og krævende projekt.
Der er mange børn, der skal have en god oplevelse og samtidigt lære en masse - både socialt og musikalsk. Børnene har generelt taget godt imod sangene, og når vi synger og danser sammen bliver man fyldt med energi.
Jeg har fået mange god og inspirerende samtaler med de mange børn om venskab, mobning, glæde og sorg, sammenhold og fællesskab.Fnis...

Rigtig mange børn og voksne har allerede oplevet nogle af de mange koncerter, som projektet byder på. Således har over 2000 publikummer nydt de mange børnestemmer og Esmaraldas fortælling om sin første flyvetur.

Projektet
I løbet af af dette skoleår har godt 1200 børn fra hele region Midtjyllands 19 kommuner øvet sig på sangene til projektet; Alletiders Børnekor 2010.
Sangene er alle fra min musiske børnebog; Esmaralda og polarheksen Tusnelda.

Alle kommunerne har inden den 25. marts haft besøg af mig og min pianist, som skal få de mange børn til at synge sammen. Hvert besøg er afsluttet med en koncert for på den måde at gøre de mange børn klar til den store fælleskoncert.

For den 25. marts 2010 skal de 1200 børn nemlig atter på scenen i Forum Horsens sammen med Heksen Esmaralda og Det Jydske UnderholdningsOrkester under ledelse af Vagn Egon Jørgensen.

Fællesskabet
Når Alletiders Børnekor træder ned af scenen har de været en del af en fortælling og sunget sange, der handler om at knytte bånd, om at finde modet til at turde at være sig selv, om ikke at finde sig i urimeligheder eller mobning og om at turde give sig selv og bidrage positivt til fællesskabet.

En historie som børnene rigtig gerne vil være med til at fortælle både deres jævnaldrende og deres voksne.
Se tidligere...