Tina Buchholtz

Sanger, komponist, forfatter, underviser

Lokes Væddemål - Anmeldelse

Anmeldelse i Dansk Sang nr 1. September 2013 65. årgang
af Uffe AabergEn gave fra Jazzens verden

ANMELDELSE

For snart længe siden - den 22. september - var Jazz Nord Ensemblet på besøg på Støvring Højskole, hvor jeg oplevede denne levende gruppe.

Ensemblet leverede en levende og nærværende koncertoplevelse. Mange musikgenrer både i den klassiske og rytmiske verden har det improvisatoriske element som en central rolle, men det er nok især i jazzen at denne kreative leg med tonerne har fået plads.

Og den legeplads indtager medlemmerne af Jazz Nord Ensemble på fornemmeste vis. Ikke blot ved at lave kompositioner med vedkommende og interessante melodier, klange og harmonier, men ved virkelig at skabe musik i nuet. Vel og mærke ind i et musikalsk fællesskab.

Det var en fornøjelse at opleve, hvordan disse musikere med gensidig musikalsk respekt lytter til hinanden, hvordan ensemblet følger en solist, hvordan en solist læner sig trygt og sikkert op ad et solidt, stramt og alligevel sprudlende akkompagnement.

Det var inspirerende at opleve, hvordan disse kunstnere jo egentlig fik musikkens og jazzens væsen til at afspejle det at være et frit og skabende menneske. Nemlig at der skal lyttes og bidrages for at kunne spille sammen - for at kunne være en del af et fællesskab.

Og så var det endvidere skønt at føle sig velkommen i musikken. Alle numre blev på seriøs men humoristisk vis præsenteret så man følte sig taget med i den musikalske fest. Det er ikke atdi den oplevelse der følger med n jazz-koncert, men Jazz Ensemble Nord kan. Det er det der kendetegner sande kunstnere. En koncert med dette ensemble er en gave.

Tina Buchholtz

Musikerne i Jazz Ensemble Nord er:
Peter Brem, Saxofon og kunstnerisk leder
Søren Møller, Piano
Mads Ertzinger Klinksgaard, Saxofon
Michael Møller Porsborg, Guitar
Kenneth Dahl Knudsen, Kontrabas
Thomas Albæk Jakobsen, Trommer
Se tidligere...